0486/54.24.67

Lymfedrainage

Het lymfe of afweersysteem bestaat uit een groot aantal organen en een uitgebreid vatenstelsel. De lymfevaten lopen vrijwel parallel aan de bloedvaten. Ze hebben hun oorsprong in de weefselvloeistoffen en nadat ze zich verenigen in steeds groter wordende vaten monden ze via de linker en rechter sleutelbeenader uit in de bovenste holle ader (deel van het bloedvatenstelsel). Hieruit blijkt wel dat bloed en lymfe nauw met elkaar verbonden zijn.

Door de lymfevaten stroomt zo'n 4-5 liter lymfe. Het is een kleurloze heldere vloeistof die naast water ook zouten, afvalstoffen, hormonen, enzymen, vetten, eiwitten, antistoffen en witte bloedlichaampjes bevat. De taak van het lymfesysteem is deze vloeistof vanuit de weefsels terug te voeren naar de bloedvaten.

Bij een overaanbod van lymfe of een probleem met de lymfevaten of knopen kan er te veel eiwithoudend vocht achterblijven tussen de lichaamscellen. In dit geval spreekt men van een lymfoedeem.

Belangrijke organen in het lymfe of afweer systeem zijn de lymfeklieren, de amandelen, de blinde darm, de milt en de thymus. De wand van het spijsverteringskanaal, al is het geen lymfeorgaan op zich, wordt ook wel eens de baarmoeder van ons afweersysteem genoemd.

Het lymfevatenstelsel

Waarschijnlijk weet u nauwelijks dat ons lichaam ook over dit stelsel beschikt. Een heel uitgebreid en wijdvertakt stelsel zorgt ervoor dat het lichaamsweefsel voorzien wordt van voedingsstoffen dat o.a. door het bloed getransporteerd wordt. Er vindt een overslag plaats naar de lymfevaten door de lymfen. Dit is weefselvocht uit het bloed dat de voedingsstoffen vervoert naar alle uiteinden van het weefsel. Bij het afgeven van deze voedingsstoffen neemt het weefselvocht, de lymfe, de afvalstoffen uit het weefsel op. Tijdens het transport van deze afvalstoffen worden een aantal filterstations gepasseerd, de zogenaamde lymfeknopen. De functie van het lymfevatenstelsel inclusief de lymfeknopen is dus héél belangrijk. Ons immuunsysteem wordt hier bewaakt. 

De werking van een lymfedrainage

Wat gebeurt er allemaal met het lichaam tijdens en na een lymfedrainage? 

- De stroming van de lichaamsstoffen wordt geactiveerd.
- Stofwisselingsstoornissen en opeenhoping van afvalstoffen worden voorkomen en opgeheven.
- Het lichaam wordt gestimuleerd om afvalstoffen (slakken) uit het bindweefsel te verwijderen.
- Het zenuwstelsel wordt in evenwicht gehouden of indien nodig gebracht.
- Stuwingsproblemen (dikke enkels bijvoorbeeld) worden voorkomen of verholpen.
- Het afweermechanisme wordt in tact gehouden

De functie van het lymfevatenstelsel is dus naast het aanvoeren van voedingsstoffen, het afvoeren van de afvalstoffen die bestaan uit vocht, eiwitten en dode bloedcellen. Deze activiteiten beschermen ons tegen ziekten, infecties en ontstekingen. We moeten dus zuinig zijn op dit stelsel en zorgen dat er geen verstoppingen ontstaan. Dit gebeurt echter vaker dan dat we bewust zijn.De lymfedrainage zorgt ervoor dat reeds ontstane blokkeringen opgeheven worden. Het zou natuurlijk beter zijn als deze massage preventief aangewend zou worden.

Genieten van een reinigende, lymfedrainage!

Bij koude, vermoeidheid, overbelasting en stress hopen zich afvalstoffen in de lymfebanen waardoor de lymfe gaat indikken die op haar beurt drukt op de zenuwuiteinden. Dit veroorzaakt pijn en vermoeidheid. Dankzij deze behandeling worden de afvalstoffen gedraineerd en wordt uw weerstand en immuniteit verhoogd. Weg met de vervelende kwaaltjes!

Lymfedrainage met duurzaam resultaat!

Indicaties voor lymfedrainage

Lymfedrainage wordt geadviseerd als de lymfestroom slecht werkt. Dit is o.a. merkbaar:
Bij vochtvast houden (dikke enkels, voeten, handen, oorlellen en (beginnende) spataders).
Bij hoofdpijn, vermoeidheid, lusteloosheid, stress, rusteloze benen en zelfs pijn doordat afvalstoffen langer in het lichaam blijven.

Bij slechte verbranding van suikers hierdoor treedt er vetaanzetting op bij de probleemzones zoals buik, benen en billen. Bij spataders passen wij een veneuze drainage toe.

V.I.P. CROMO LYMFEDRAINAGE.

In ons centrum wordt gewerkt met de V.I.P. CROMO waarmee we de unieke combinatie van lymfedrainage én het verminderen van lymfeblokkades kunnen bereiken.

Dit is een computergestuurd apparaat. Dit electro-stimulatie apparaat geeft een uitgekiende lymfe-behandeling door te pompen met een directe lymfemassage. Er wordt direct op de lymfe gewerkt waarbij een deel van de blokkades worden weggenomen. 

Vetverbranding

TRANSION

Afslanken en spierversteviging door middel van spierstimulatie.
Heeft u last van een slappe buik? Wilt u graag een paar centimeters kwijt? Lukt het maar niet op een bepaald deel van uw lichaam af te vallen? Met TRANSION ziet u na 1 behandeling al resultaat.

Voordelen van TRANSION.

Direct resultaat al na 1 behandeling.

Afslanken op plaatsen waar u dat wenst.

Hoe werkt TRANSION.
TRANSION werkt met elektrische impulsen. De spieren worden plaatselijk gestimuleerd en vet wordt afgebroken. Deze elektrische impulsen laten uw spieren bewegen. De vetstofwisseling wordt hiermee op gang gebracht.

TRANSION is om af te slanken en om de spieren in een bepaald gebied te verstevigen. Er worden pats geplaatst op de spieren en deze geven impulsen, waardoor de spieren worden aangespannen en ontspannen. De energie die hiervoor wordt gebruikt, wordt gehaald uit het lichaamsvet. Door het eigen vet als brandstof te gebruiken, neemt de omvang snel af. De intensiteit kan per persoon en per individuele spier apart afgesteld worden.
Bij elke behandeling wordt het vet metabolisme op gang gebracht. De prikkeling van dit metabolisch proces werkt ongeveer 48 uur door.

Naast de vorming van spieren en het verbranden van vet, zal ook de doorbloeding worden gestimuleerd waardoor de huid er beter uitziet.

CROMO SYSTEM (Italia)
VIP Cromo System is het enige toestel ter wereld waarmee u in welgeteld 30 minuten – pijnloos verschillende schoonheidsproblemen kan bestrijden.

Striemen-acné-cellulite-plaatselijke vetophoping-plaatselijke hermodellering van het lichaam-huidverslapping-vochttretentie-striemen-oedeem-littekens-brandwonden-voortijdig verouderen van de huid-erythrosis en couperose-vette of onzuivere huid-droge huid-rimpels-verslapping.

VIP Cromo is een apparaat dat speciaal ontworpen is voor esthetisch gebruik en een nieuwe natuurlijke behandeling geeft met uitstekende resultaten. Verscheidene ziekenhuizen hanteren dit bij medische behandeling van brandwonden. Tevens is het positieve effect wetenschappelijk bewezen.

VIP Cromo selecteert de kleuren op basis van de golflengte, intensiteit en werkzaamheid. Via een analyse van uw huidtype of aandoening worden deze configuraties aangepast om een zo optimaal mogelijk resultaat te bekomen.

Manicure

Onze handen krijgen dagelijks heel wat te verduren, een goede behandeling en verzorging is daarom belangrijk. 

Een manicurebehandeling is een momentje waarbij het nuttige met het aangename wordt gecombineerd. Door invloeden van buitenaf kunnen uw handen droog zijn en uw nagels in een mindere goede conditie. De ideale verzorging voor uw handen en natuurlijke nagels is dan een manicure behandeling.

Pedicure

Bij een pedicure verzorgen we je voeten van de alledaagse voetproblemen, zoals eeltvorming, likdoorns, verdikte nagels, schimmelnagels, zweetvoeten en kloven. 
Het advies om een pedicure te laten doen is om de 6 weken. Dit is geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde pedicure bijdraagt aan een optimale voetverzorging.
Daarnaast is het ook een moment om je voeten te verwennen met een mooie nagellak of gewoon even te genieten.

Voetreflexologie

Voetreflextherapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.
Op de bal van je voet bevinden zich je hart en longen. Onderaan je voet tref je het spijsverteringsstelsel aan. Je hiel vertegenwoordigt je bekken, billen en voortplantingsorganen. De binnenkant van je voet staat voor je wervelkolom en de buitenkant voor je ledematen.

Voetmassage is een prima manier om te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en het algemene gevoel van welzijn bij mensen van alle leeftijden en gezondheidscondities te stimuleren. Zelfs als je gewoon gezond bent, dan nog kan een goede voetmassage bijdragen aan je mentale en emotionele gezondheid.

We use cookies to give you the best experience. Read our cookie policy.